قالب وردپرس درنا توس
به کانال تلگرام سایت جامع گردشگری ایران بپیوندید

مانی پلو دامغانی

مانی پلو دامغانی

 

مانی پلو دامغانی1

 

مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان که یکی از شهرستانهای استان سمنان است میباشد.دامغانیها به مواد لا به لای پلو مانی میگویند و به این علت این غذا مانی پلو نام گرفته!

طرز تهیه:

ابتدا در ظرفی مناسب مقداری روغن داغ کرده و پیاز را در آن نیمه سرخ میکنیم.سپس گوشتها را در آن ریخته و تا حدی سرخ میکنیم که تغییر رنگ داده و سفید شوند و سپس زردچوبه را به آن اضافه میکنیم.سپس دو لیوان آب به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم گوشت بپزد. لپه را با یک لیوان آب و کمی نمک آبپز میکنیم. برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم در آب جوش می ریزیم. چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می ریزیم. . کشمش و زرشک را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می گذاریم. بعد از اینکه برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می ریزیم.این پلو تقریباً زعفرانی است. پس اگر به نظرتان زعفران کم است مقدار بیشتری زعفران اضافه کنید.هنگام کشیدن در دیس لابه لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می ریزیم و برای سرو آماده میکنیم.

نکات:

۱)در صورت دلخواه هنگام دم کردن برنج، زیره را روی آن می ریزیم.

۲)این غذا را می توان بدون گوشت یا مرغ نیز طبخ کرد.

۳)اگر دوست دارید میتوانید به جای ته دیگ از ته چین استفاده کنید.در این صورت در قابلمه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت داغ می کنیم. در کاسه ای ماست و زعفران دم کرده و زرده ی تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می ریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود).

۴)اگر دوست دارید سطح روی برنج را برنج ساده بریزید تا بتوانید طبق سلیقه تزئین کنید.

۵)حتما لپه را از شب خیس کنید و اگر این کار را فراموش کردید آن را در آب ریخته و پس از جوشیدن آب را خالی کنید و دوباره برای پخت به آن آب اضافه کنید تا نفخ آن گرفته شود.

نوش جان

منبع: www.sooran.com

مانی پلو دامغانی

درباره ی زهرا مرادی

ما دو دوست و دو جوان هستیم و هر دو عشق به ایران و گردشگری ایران داریم طوری که این عشقمان ما را به این فکر انداخت که این وبسایت را باهم راه بیندازیم.نمیدانیم تا چه حد رضایت بازدید کنندگان عزیز را فراهم کنیم ولی ما عاشقانه این کار را ادامه خواهیم داد.دوستانی هستیم که بسیار دوستانه و عاشقانه از راه دور باهم در تعامل هستیم و این وبسایت را باهم مدیریت میکنیم.هدف ما و کار ما تنها به وب ختم نمی شود و در کنار وب کارهای دیگری در زمینه گردشگری و غیر گردشگری(مثل:گردشگری و برنامه ریزی شهری و…)را انجام می دهیم که تا حالا با کمک خدا موفق بوده ایم و امیدواریم در این وبسایت هم بتوانیم موفق عمل کنیم.

مطلب پیشنهادی

نافله خوزستانی

  نافله یکی از چندین غذای سنتی و محلی خوزستانی‌هاست. گوشت چرخ کرده و آرد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *