نافله یکی از چندین غذای سنتی و محلی خوزستانیهاست. گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی از مواد اصلی این غذای محلی هستند.
مواد اولیه :
گوشت چرخکرده و آرد نخودچی: از هر کدام 500 گرم
پیاز بزرگ: چهار عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
سرکه: یک فنجان کوچک
شکر: دو فنجان
روغن یا کره و نعنا: به میزان لازم
آب: پنج پیمانه
طرز تهیه:
* گوشت چرخکرده را همراه با دو عدد پیاز رندهشده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه همراه با آب مخلوط کرده و به میزانی آب اضافه شود که مایه شل نشود و حالت انعطافی داشته باشد.
* مواد را ورز دهید بعد در روغن سرخ کنید. میتوانید آنها را به شکل دایرههای کوچک درست کرده، وسط آنها را خالی و در روغن سرخ کنید.
*دو عدد پیاز دیگر را به صورت نگینی سرخکرده، زردچوبه و نمک زده بعد آب را اضافه کرده،نعنا را ساییده و در آب بریزید.
*سرکه و شکر را اضافه کرده و بگذارید به مدت 20 دقیقه بجوشد بعد نافلههای سرخشده را درون مواد آبکی قرار دهید تا با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه جوش بزند.
نکات تکمیلی در مورد نافله خوزستانی
نافله خوزستانی جزو غذای محلی – جنوبی میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه.
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40 دقیقه میباشد.
نافله خوزستانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.
منبع: ویکی کتاب