گردشگری ایران

نان کماج همدان

نان کماج همدان

 

 

مواد لازم براي تهيه خمير :

750 گرم آرد

300 ميلي ليتر آب

3 عدد تخم مرغ كامل

100 گرم روغن مايع

20 گرم خمير مايه فوري

180 گرم شكر

يك چهارم قاشق چايخوري نمك

مواد داخل خمير :

3 قاشق سوپخوري گردوي ريز خرد شده

2 قاشق سوپخوري شكر

1 قاشق چايخوري پودر دارچين

15 گرم كره

شكلات ميله اي ضد حرارت در صورت تمايل

مواد براي رومال:

1 زرده تخم مرغ

يك قاشق چايخوري شير

كنجد به ميزان لازم

طرز تهيه :

اول آرد ، شكر، نمك و خمير مايه فوري رو با هم مخلوط كنيد و تو يه ظرف ديگه روغن مايع و تخم مرغ و آب رو مخلوط كنيد .

وسط آرد و گود كنيد و مايعات و بهش اضافه كنيد . با قاشق مخلوط كنيد و بعد شروع كنيد به ورز دادن خمير . حواستون باشه كه اگه خمير چسبنده بود با ورز دادن از اين حالت خارجش كنيد و زياد آرد اضافه نكنيد .

بعد خمير رو داخل يك ظرف چرب شده بذاريد و بعد از پوشوندن روي ظرف تو يه جاي گرم يكساعت و نيم استراحت بديد تا حجمش دو برابر بشه .

حالا گردوي ريز خرد شده و شكر و كره و دارچين و با هم مخلوط كنيد و كنار بذاريد تا به موقع براي داخل خمير ازشون استفاده كنيم. وقتي زمان استراحت خمير تموم شد به آرامي مشتتون و داخل خمير فرو ببريد تا هواي داخل خمير خارج بشه . يكمي اونو ورز بديد و بعد به شكلهاي مختلف دربياريد

ميتونيد داخل چند تا از تكه هاي خمير از مواد گردويي استفاده كنيد و داخل چند تا شكلات ميله اي بذاريد .

بعد از آماده كردن خمير، اونارو داخل سيني چرب شده بچينيد و باز نيم ساعت استراحت بديد تا حجمش باز بيشتر بشه. بعد با مخلوط زرده و شير روي خمير رو برس بكشيد و كنجد بپاشيد .

خمير رو بمدت 25 دقيقه داخل فر با دماي 160 درجه بفرستيد . وبعد از پختن وخنك شدن به دلخواه برش بديد .

ميتونيد براي خوشمزه تر شدن كماج به جاي آب از شير ميتونيد استفاده كنيد .

نان کماج

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *