گودین تپه
این تپه در شهر کنگاور، در استان کرمانشاه در فاصله یک کیلومتری روستای گودین قرار دارد . گودین تپه یکی از تپههای باستانی ایران است که قدمتی هفت هزار ساله دارد، هفت دورهی فرهنگی در آن مشخص شده و تاریخ سکونت در آن به 5500 تا 5000 سال پیش از میلاد مسیح میرسد .
این تپه در شهر کنگاور، در استان کرمانشاه در فاصله یک کیلومتری روستای گودین قرار دارد . روستای گودین شهرت خود را در تاریخ به خاطر این تپه دارد و این تپه نام خود را از روستای گودین گرفته و گودین تپه خوانده میشود.ارتفاع این تپه نسبت به زمینهای مجاور 30متر بلندتر است و مساحتی برابر با 14 تا 15 هکتار را در بر میگیرد.
با توجه به طبقه بندی آثار سفالی، سنگی و استخوانی بدست آمده از حفاریهای گودین تپه میتوان تاریخ و قدمت استقرار انسان را در آنجا به هفت دوره تقسیم نمود. سفالینههای کشف شده از این دوره هم همگی دست ساز بوده و به دو گروه خشن و ظریف تقسیم بندی شده اند .
سفالینههای خشن ذرات شن دارند و شاموتی گیاهی دارند و ضخامت یکسانی نداشته و در درجه حرارت کم پخته شده اند ، در حالی که در سفالینههای ظریف شاموت گیاهی با الیافی کوتاهتر هستند طوری که به سختی دیده میشوند و معمولا در درجه حرارت مناسب پخته شده اند.
ظروف کشف شده از این دوره ظروفی مثل کاسههای نیم کره ای، دیگها،سبوها و ظروف پایه دار هستند. در کاوشهای اطراف گودین تپه یک نقش برجسته بزرگ آشوری متعلق به سارگون دوم پادشاه آشور به دست آمده که او را درحال استراحت نشان میدهد و یک کتیبه در دامن تا خورده او دیده میشود .
گودین تپه مانند دیگر آثار باستانی و تاریخی کرمانشاه همواره مورد بازدید باستان شناسان , گردشگران خارجی و داخلی زیادی است
منبع :رسانه مجازی نگاه
دیدگاهتان را بنویسید