گردشگری ایران

مدیریت جهانگردی!(دل نوشته)

جهانگردی

سلام دوستان خوب گردشگری ما؟

من فارغ التحصیل رشته جهانگردی هستم خیلی ها وقتی این جهانگردی به گوششان می رسد فکر میکنند که در این رشته چه خبری هست و فکر می کنند کسانی که در این رشته تحصیل می کنند حتما در دانشگاه خیلی دنیا دیده شده اند و خیلی هم زبانشان قوی است؟
نمیدانم کم کاری از من بوده است یا دوستان دیگری که در این رشته تحصیل می کنند با مشگل من روبه رو هستند که زبان خوبی ندارند !من به شخصه رشته جهانگردی را خیلی دوست دارم ولی اگر بخواهم حقیقت را بگویم از نظر اشتغال این رشته تا حد بسیار زیاد به خودت بستگی دارد و تلاش خودت و اگر در دوران تحصیل تنها به چهار کتب دانشگاه اکتفا کردی و نمره پاسی هرگز در این رشته موفق نخواهی شد البته این جمله آخر من تنها مربوط به رشته جهانگردی نیست در مورد رشته های دیگر نیز صدق می کند.
خیلی کسانی که این رشته را خوانده اند متوجه شده اند که آن چیزی که در کتب دانشگاه یاد گرفته اند هیچگاه بدردشان نمیخورد و کارایی مباحثی که در دانشگاه یاد گرفته ای فقط در حد آشنایی با رشته جهانگردی و موضوعات مختلف این رشته است یک انتقاد به رشته ای که خودم در آن تحصیل کرده ام می کنم که متاسفانه دروس تخصصی این رشته چندان موثر نیست و گاهی با خود فکر می کنم این رشته هم مانند رشته های هنری نیاز به دروس عملی دارد تا تئوری ولی متاسفانه در دانشگاهها دروس این رشته تئوری است و هیچگاه با تئوری نمی توان مدیر جهانگردی خوبی که بتواند در بیرون موثر واقع شود را تربیت کرد خود من در دوران تحصیلم بسیار با ضعف های این رشته برخورد کردم و گاهی با دوستان دیگری که هم رشته ای من بودن صحبت می کردم آنها نیز نظر مرا داشتند از نظر من هنر تورگردانی را باید با تجربه بدست آورد نه با کتاب فن راهنمایی تور البته زمانی می تواند این کتاب موثر باشد که در کنار چند بار تجربه برگزاری تور بتوانی مباحث این کتاب را به کار ببری من دو کارآموزی را در دوران تحصیلم تجربه کردم یکی در آژانس و دیگری در هتل و متاسفانه در هر دوی این محیط که مرتبط با رشته جهانگردی است هیچ کدام از کارکنان رشته ی آنها مرتبط با جهانگردی نبودند و اکثر کسانی که در این محیط ها کار می کردند رشته های آنها زبان انگلیسی بود!!!یکبار اتفاقی با یک کسی که خود مدیر داخلی یکی از هتلهای به نام بود صحبت کردم واز او پرسیدم که چرا اکثر کارکنان شما مدرک تحصیلی آنها زبان است و ایشون اینطور به من پاسخ دادند که ما خودمان دوست داریم کارکنانمان از کسانی که جهانگردی یا هتلداری خوانده اند باشند ولی به دلیل اینکه اکثرا انها زبانشان خوب نیست ما مجبوریم که از کسانی استفاده کنیم که زبانشان خوب باشد.
در بالا به موضوعاتی اشاره کردم که با آن برخورد کردم و در ادامه اینطور می گویم
سیستم آموزشی ما آنقدر قوی نیست که بتواند مشگل ضعف های گردشگری کشورمان را برطرف کند چرا باید جهانگردی که انقدر پر درآمد و اشتغال زاست انقدر بی توجهی به آن شود چرا وقتی چنین رشته ای با توجه به مهم بودنش و پر کاربرد بودنش راه به دانشگاهها یافت و الان اکثر دانشگاههایی که این رشته را دارند با کمبود دانشجو مواجه اند و دیگر این رشته را از دانشگاه خود حذف میکنند چرا باید دانشجوی این رشته که به اصطلاح متخصص گردشگری است باید به کاری غیر از گردشگری روی بیاورد و جای خود را به کسانی که در این رشته تحصیلات آکادمی نداشته اند بدهد در بالا اشاره ای مختصر به رشته جهانگردی کردم ولی برای خود من هم نیزجای سوال است که ضعف اصلی از کجاست و باید چه کرد؟؟؟

علامت سوال

نویسنده:مرضیه فلاح زاده

ته نوشته: این نوشته فقط یه دل نوشته ای از من نوعی هست و درستی یا نادرستی آن به قضاوت و نظر خوانندگان و ما هیچ اجباری برای قبولاندن نوشته هامون به خوانندگانمون نداریم.


منتشر شده

در

توسط

دیدگاه‌ها

4 پاسخ به “مدیریت جهانگردی!(دل نوشته)”

  1. محمد صادق سبط الشیخ انصاری نیم‌رخ
    محمد صادق سبط الشیخ انصاری

    خانم فلاح زاده، نمیخوام به مشکل سیستم آموزشی که واضح و مبرهن هستش اشاره کنم، البته اونم هست ولی متاسفانه نه فقط فارغ التحصیلان ما بلکه جامعه ما یک جامعه کار آفرین و فن آفرین نیستش. همه به فکر این هستن که یک جایی استخدام بشن. ما چند تا بیل گیتس و مارک زاکربرگ داریم؟ یه دونه بیژن پاکزاد داریم که اونم در ایران نیست و علت اون هم مشخصه. باید برای انجام کار مصمم و متحد بود و البته فن آفرین.
    first or best

    1. مرضیه فلاح زاده نیم‌رخ
      مرضیه فلاح زاده

      با سلام و عرض ادب
      سپاسگزارم از حضور همیشگیتون
      در مورد سیستم اموزشی که امیدوارم اصلاحاتی در آن صورت پذیرد در مورد خودمون نیز حق با شماست ولی در مورد جناب آقای بیژن پاکزاد بهتر بود در کشور خودمون موفق می شدند و از دنیا می رفتند تا در کشور دیگر…
      موفق باشید

  2. جعفریان نیم‌رخ
    جعفریان

    من با نظر هر دو بزرگوار موافقم
    با این حال این باور رو هم دارم که حتی اگر معدود افراد دانش آموخته ای در رشته های مدیریت جهانگردی و شبیه اون مثل ایرانشناسی هم خودشون بخوان کارآفرینی کنند این قدر درگیر کاغذ بازی های رایج در اداره های ایران می شن که وسط راه عقب می کشن
    من هم یکی از دانش آموخته های ایرانشناسی مقطع ارشد. خیلی از دوستانم هم بیکار هستند و مشغول بچه داری و خونه داری . من هم که می خوام خودم به داد خودم برسم و از طرفی یه اشتغال زایی داشته باشم هم یه وقتهایی واقعا خسته می شم
    و باز هم مثل همیشه امید به خدا ……..

    1. مرضیه فلاح زاده نیم‌رخ
      مرضیه فلاح زاده

      با سلام و عرض ادب
      در ابتدا سپاسگزارم بابت حضور گرم شما و در ادامه سرکار خانم جعفریان به عنوان یه کسی که رشته جهانگردی خوانده ام و با مشکلات این رشته کاملا اشناییت دارم ولی با نظر شما مخالفم به قول آقای برزگر در موفقیت ایشون هیچ سازمانی دخیل نبوده و هر چی بوده تلاش خودشون بوده من این حرفارو نزدم که بگم خیلی ها بیکار هستن و مشغول خونه داری من هدفم از نوشتن این مطلب این بود که یک سیستم آموزشی رازیر سوال ببرم و کنارش هم بگویم هر کسی که موفق نیست عیب از خودش است چرا که به امید کسی نشستن به خصوص برا رشته ما یه امید یه سازمانی مثل میراث فرهنگی یعنی جاهلیت محض.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *