CO-2

 

 

 

 

بهترین سوخت برای گردشگران، دوچرخه‌سواران و کوهنوردان گاز سفید است. شعله آن مثل شعله هوای فشرده قابل تنظیم است، پخت و پز روی آن سریع و به راحتی در دسترس است.

اجاق‌گاز سفید را باید به دقت نگهداری کرد. در زمان روشن کردن گاز، ممکن است شعله آن موقتاً نامنظم بسوزد که ظرف ۲ تا ۳ دقیقه این نقیصه برطرف می‌شود. به هنگام استفاده از سالم بودن پمپ گاز و محکم بودن واشر اطمینان حاصل کنید، اگر واشر نشتی داشت و واشر هم در دسترس نبود می‌توانید از یک تکه چرم استفاده کنید. یک تکه چرم را چرب کنید و در محل واشر قرار دهید. فشار گاز باعث محکم شدن می‌شود و موقتاً کار واشر را انجام می‌دهد.

همچنین از سوخت‌های قدیمی استفاده نکنید چرا که مواد سوختنی که در اجاق‌گاز مانده باشد در مدت کمتر از یک ماه تجزیه می‌شود و استفاده از آن باعث دود کردن اجاق و سیاه شدن سر شعله می‌شود.اگر قصد سفر به نقاط دوردست و یا نقاط کمتر شناخته شده را دارید بهتر است از اجاق گاز دو سوختی استفاده نمایید که هم با گاز سفید و هم با نفت سیاه یا گازوئیل کار می‌کند. اگر از گازوئیل یا نفت سیاه استفاده کردید، اجاقتان را زود به زود تمیز کنید زیرا این سوخت دوده کربن تولید می‌کند و باعث کثیفی اجاق‌گاز شما و کاهش گرمای آن می‌شود.

سوخت پیشنهادی بعدی الکل است. الکل در دمای پایین می‌سوزد بنابراین گرم کردن غذا طولانی‌تر می‌شود. نگهداری از الکل مصرفی اجاق ساده به راحتی در دسترس و قابل تهیه است. همچنین کار کردن با اجاق‌های الکلی بسیار ساده است.گزینه دیگری که طبیعت‌گردان از آن استفاده می‌کنند استفاده از اجاق‌های با سوخت بوتان است. استفاده و نگهداری از این اجاق‌ها ساده است.

معمولاً بوتان را در قوطی‌های آبی رنگ کوچک می‌ریزند که قابل تعویض هستند. این قوطی را نمی‌توان دو بار پر کرد اما غالباً قوطی‌های پر بوتان در دسترس است. تنها اشکال آنها این است که بوتان خالص در دمای زیر صفر درجه تبخیر نمی‌شود. یعنی قابلیت تبدیل شدن مایع به گاز را در کمتر از این دما ندارد. بنابراین در نقاط سرد کوهستانی ایجاد شعله نمی‌کند. در این شرایط می‌توان از عوامل خارجی برای تبدیل شدن مایع به گاز استفاده کرد. بوتان مایع برای تبدیل شدن به گاز نیاز به حرارت دارد. برای این کار می‌توانید ظرف بوتان را در جای گرم نگه دارید یا به وسیله دستانتان آن را گرم کنید. اما به هیچ‌وجه قوطی را مستقیماً در آب داغ یا روی شعله قرار ندهید زیرا ممکن است منفجر شود.

فراموش نکنید بهترین اجاق‌گاز، اجاق‌گازی است که تهیه سوخت آن آسان باشد و در هر شرایط آب و هوایی و هر عرض جغرافیایی کار بکند.

By زهرا مرادی (مدیر سایت)

من یک آدم کاملا عادی و معمولی هستم که عشق به کشورم ایران و گردشگری آن دارم که این عشق باعث شد این سایت را در سال ۱۳۹۲ با دوست عزیزم و یک تن از عزیزانم (حامی همیشگی این سایت) ، راه اندازی کنم.این سایت به هیچ نهاد دولتی، سازمان و یا شرکت خصوصی وابسته نیست و کاملا شخصی و خودجوش می باشد و هیچ پشتوانه ی مالی پشت این سایت وجود ندارد و تا الان با هزاران بالا و پایین های اقتصادی، این سایت را سرپا نگه داشتم و آن هم فقط به خاطر تعلق خاطر من به این سایت (مانند فرزندی برای من) و مهمتر از همه خدمت و آگاهی رسانی در زمینه گردشگری به مردم عزیز ایران می باشد. نمی دانم تا چه حد رضایت بازدیدکنندگان عزیز را فراهم کنم ولی تا آنجایی که در توانم باشد، به این کار ادامه خواهم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *