گردشگری ایران

ییلاق گرسماسر- رامسر

ییلاق گرسماسر- رامسر

گرسماسر 67

در مسیر رامسر به کتالم، مسیری آسفالته، جنگلی و زیبا وجود دارد که امتداد آن به زیباترین و باشکوه‌ ترین ییلاق واقع در رامسر می‌ رسد و نام آن گرسماسر است. گرسماسر قدمتی تاریخی دارد. روستاي گرسماسر از توابع بخش مرکزي شهرستان رامسر، با مختصات جغرافيايي 50 درجه و 35 دقيقه طول شرقي و 36 درجه و 49 دقيقه عرض شمالي، در 40 کيلومتري جنوب غربي رامسر قرار دارد. اين روستا، از شمال و جنوب به رشته کوه البرز، از شرق به روستاي بزشي محله و از غرب به روستاي رستم‏سر محدود مي ‏شود. روستاي گرسماسر از سطح دريا 2000 متر ارتفاع دارد و تحت تأثير اقليم کوهستاني، زمستان‏ هايي نسبتا سرد و تابستان‏ هاي معتدل دارد. ميانگين بارندگي سالانه آن 983 ميلي‏متر گزارش شده است.

گرسماسر 56

نام روستاي گرسماسر، از قلعه گرزمان سر اخذ شده است. بقاياي اين قلعه در اطراف روستا به جا مانده است. گرزمان سر به معني مکاني در بالاي بهشت است که از موقعيت طبيعي محل استقرار اين قلعه استنباط شده است. گرزمان سر به مرور زمان، به گرسماسر تغيير يافته است. به احتمال زياد، اين قلعه از آثار تاريخي دوره حسن صباح است.

گرسماسر

روستاي گرسماسر مناظر و جلوه‏ هاي طبيعي بسيار زيبا به خصوص در فصول بهار، تابستان و پاييز دارد و هر ساله گردشگران بسياري را به سوي خود جلب مي‏ کند. ارتفاعات زيباي اطراف روستا، پوشش جنگلي انبوه و مزارع و چشم‏ اندازهاي روستا، زيبايي حيرت‏‏ انگيزي دارند. جنگل‏ هاي هيرکاني با گونه‏ هاي متنوع شاه بلوط، انواع شمشاد. ملچ، اقاقيا و راش انسان را مجذوب و مسحور مي‏ سازد.

گرسماسر-1

معروف ترين ارتفاعات روستاي گرسماسر کوه سماموس است که روستاي گرسماسر در دامنه شرقي آن و روستاي جواهرده در ضلع شمالي غربي آن واقع شده‏ اند. روستاي گرسماسر، يکي از مناسب‏ ترين مسيرهاي صعود به اين قله زيباست و به همين دليل، کوهنوردان بسياري براي صعود به اين کوه، به روستاي گرسماسر مراجعه مي‏ کنند. کوه‏ هاي زين پشت و لپاسر از ديگر ارتفاعات زيباي اين منطقه به شمار مي‏ روند.

از ديگر جلوه‏ هاي طبيعي روستاي گرسماسر، مي‏ توان به چشمه‏ هاي اميرخاني (با‏ آب معدني سرد)، رادکنار، رستم‏سر، پولاد، چهار پيچ و گرسماسر و نيز به تفرجگاه زيباي لپاسر اشاره کرد.

گرسماسر 3

بقاياي ديوار قلعه گرزمان‏سر از سنگ و ملاط، بر روي قله مخروطي سنگي ساخته شده و قدمت آن به دوره حسن صباح مي‏ رسد. اين قلعه، بر تمام منطقه پيراموني تسلط دارد.

صنايع دستي روستاي گرسماسر شامل انواع چادرشب، شولا، چوخا، کوشير، سفره، جاجيم، نمد، زنبيل، کوزه، سبدهاي چوبي و برخي ظروف چوبي مانند لاک مي‏ باشد.

انواع غذاهاي محلي خوش طعم و لذيذ توسط زنان روستايي طبخ مي‏ شود. نزديکي روستا به استان گيلان موجب تأثيرپذيري از فرهنگ غذايي گيلاني شده است. ترشي تره، شيرين تره، سيرواويج، پلاسرتره، بوراني، کماج، ميرزاقاسمي، هلو آبي، بادمجان قليه، قطاب مخصوص و ماهي ملاقه (تنوري) از جمله غذاهاي محلي روستاي گرسماسر هستند.

همچنین قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از 10 قرن در مجاورت این روستای باصفا قرار دارد

ییلاق گرسماسر

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *