گردشگری ایران

تماشاگه زمان

تماشاگه زمان ، نخستين موزه ساعت در ايران ، که در خرداد ماه سال 1378 هجري شمسي افتتاح گرديد اين موزه با به نمايش گذاشتن سير تکامل ابزارهاي زمان سنجي از ساعت هاي اوليه تا ساعت هاي مکانيکي امروزي ، پرده از راز زمان برمي دارد اين موزه با فراهم آوردن زمينه اي مناسب به موضوعاتي چون مفهوم زمان ، ديدگاه  اقوام و ملل مختلف و نگرش آنها نسبت به زمان و چگونگي تکامل ابزارهاي زمان سنجي و صنعت ساعت و ساعت سازي پرداخته است .

ساختمان موزه با حدود 700 مترمربع زيربنا درمحوطه اي با مساحت حدود 5000 مترمربع احداث شده است که به لحاظ دارا بودن هنرهاي گچ بري – کاشي کاري – مقرنس و گره چيني ازبناهاي برجسته به شمارمي رود.

 اين بنا قديمي و حدود 80 سال قدمت دارد و پيشينه اين باغ که درزعفرانيه واقع شده به دوره محمدشاه و ناصرالدين شاه برمي گردد.

ساختمان ازخشت و گل ساخته شده بود و اسکلتي چوبي داشت ولي به طورکلي مورد مرمت قرارگرفت و به صورت اسکلت آهني درآمد و تغييراتي نيزدرداخل بنا صورت پذيرفت.

گچبري اين بنا تلفيقي ازسبک ايراني و فرنگي است. نماي بيروني ساختمان مانند سردرها و حاشيه آنها ترکيبي ازسبک قاجاريه و سبک جديد است.

قسمت هاي داخلي بنا نظيرسقف طبقه اول و ستون ها، گچبري برروي آينه انجام شده که جذابيت خاصي دارد. گچبري اين مکان حدود  ده سال به طول انجاميد که حاصل زحمات هنرمندان ايراني است.اين مجموعه تلفيقي از هنر و صنعت است که چشم هربيننده اي را خيره مي سازد.

درداخل بنا اتاقي بسياربا شکوه  که به اتاق اصفهاني ها معروف مي باشد. طرح گچبري اين اتاق برگرفته ازاتاق موزيک کاخ عالي قاپوي اصفهان و به سبک دوره  صفویه است ،گچبري اتاق اصفهاني ها به مدت 3 سال ( 1356- 1353 هجري شمسي ) طول کشيد.

نمایش ابزار های زمان سنجی به سه بخش1ساعت های ابتدایی، 2ساعت های مکانیکی وزنه ای و کوکی،3 ساعت های قابل حمل است. (جیبی و مچی)

بخش اول فضای بازاین مجموعه شامل ساعت های ابتدایی

1)ساعت روغنی

2)قایق اژدها

3)ساعت افتابی

بخش دوم طبقه ی اول موزه شامل ساعت های مکانیکی:

بخش سوم  طبقه دوم شامل ساعت های قابل حمل

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *