گردشگری ایران

ريزه كوفته؛خوراكي آذري

1

 

 

 ريزه‌ كوفته يكي از غذاهايي است كه در شهرهاي استان ‌هاي آذربايجان طبخ مي ‌شود.

اين خوراك محلي را در اين مناطق با ترشي يا شور مي ‌خورند.

مواد لازم براي 6 نفر: 

 

گوشت چرخ ‌كرده                 250 گرم

لوبيا چيتي                           200 گرم

هويج                                   يك كيلوگرم

پياز                                      2 عدد متوسط

برنج                                    50 گرم يا نصف پيمانه

تخم‌مرغ                               يك عدد

روغن مايع                           نصف پيمانه

زردچوبه                                   نصف قاشق چاي‌خوري

نمك                                       به مقدار لازم

رب گوجه‌ فرنگي                     2 قاشق سوپ‌خوري

آبغوره يا آب نارنج                     نصف پيمانه

طرز تهيه:

 

* ابتدا لوبيا را در كاسه ‌اي بريزيد و بعد از شستن، به مدت 5 الي 6 ساعت در مقداري آب سرد خيس كنيد. سپس در قابلمه‌ اي بريزيد و روي شعله اجاق‌ گاز قرار دهيد تا بپزد.

زمان لازم براي پخت لوبيا، حدود يك تا يك‌ ساعت و نيم است(البته اين مدت بستگي به جنس لوبيا نيز دارد، بعضي لوبياها زودپز و بعضي ديگر ديرپز هستند).

* بعد از پختن لوبيا، آن را داخل آبكش ريخته و كنار بگذاريد.

* برنج را نيز در كاسه ‌اي حاوي مقداري آب بريزيد و به مدت يك ‌ساعت خيس كنيد.

* يكي از پيازها را شسته و پس از پوست‌ كندن به‌ صورت خلالي خرد كنيد. سپس در يك تابه گود متوسط مقداري روغن بريزيد و پياز خردشده را در روغن تفت دهيد.

* هويج ‌ها را نيز پوست كنده و به‌ صورت خلالي خرد كنيد. سپس آن ها را نيز در تابه ‌اي جداگانه، در مقداري روغن تفت دهيد.

* گوشت چرخ ‌كرده را در يك كاسه ي گود ريخته و پياز دومي را پس از پوست ‌كندن و شستن داخل آن رنده كنيد. سپس مخلوط گوشت و پياز را با دست خوب ورز دهيد.

هنگام ورزدادن، نمك، فلفل، زردچوبه، برنج خيسانده شده و يك‌ چهارم پيمانه آب را نيز اضافه كنيد.

در پايان، تخم ‌مرغ را نيز بيفزاييد و دوباره مواد را خوب مخلوط كنيد و كنار بگذاريد.

* حالا در تابه‌ اي كه پيش از اين پياز را در آن تفت داده‌ بوديد، رب گوجه فرنگي را اضافه كرده و زير تابه را روشن كنيد تا كمي تفت داده شود. به اين ترتيب، رنگ آن در غذا بيشتر خواهد شد.

* سپس حدود يك ‌چهارم پيمانه آب، داخل تابه بريزيد. بعد از اينكه يكي دو جوش زد، مقداري از مخلوط گوشتي را برداشته و در كف دست ‌تان به شكل گلوله‌ به اندازه گردو درست كرده و داخل تابه بيندازيد. اين عمل را آن‌ قدر تكرار كنيد تا تمام مخلوط گوشتي به‌ صورت كوفته ‌هاي ريز گردويي شكل درآيند.

* بعد هويج سرخ ‌شده و لوبياي پخته را به آن اضافه كنيد و پس از گذشت حدود نيم ساعت آبغوره يا آب نارنج را بيفزاييد و بگذاريد تا خوراك خوب جا بيفتد.

زمان لازم براي طبخ اين غذا حدود يك ساعت است.

نکته ها

 

1- شما مي ‌توانيد مقدار آب لازم براي پخت لوبيا را كمتر بريزيد تا در پايان پخت، آب آن نيز به خورد لوبيا برود. در اين صورت، ديگر نيازي به آبكش‌كردن وجود ندارد.

2- اگر زمان کمي براي درست كردن غذا داريد، مي ‌توانيد به جاي صرف وقت براي پختن لوبيا از كنسرو آن استفاده كنيد.

3- هنگام تفت ‌دادن هويج، در تابه را نگذاريد تا هويج همچنان فرم سخت و ترد خود را طي سرخ‌ شدن حفظ كند.

مريم رشدي

ريزه كوفته؛خوراكي آذري

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *