گردشگری ایران

دشوپزی در بندپی

دشوپزی در بندپی

دشو یا دوشاب در طی فرآیندی دشوار و طولانی از شیره ی میوه ی درخت خرمالوی ریز وحشی (در گویش محلی منطقه : فروونی) تهیه می شود.

دشوپزی همانند گرفتن رب از کنس (ازگل) سابقه ای طولانی در مناطق جنوبی دریای مازندران دارد. در بسیاری از مناطق جنگلی و روستایی بندپی که فروونی به وفور یافت می شد، دشوپزی بسیار کاربردی و با اهمیت بوده است.

به دلیل کمبود و حتی نبود و گرانی قند و شکر در گذشته، دشو بسیار پر استفاده بوده است. این محصول در آن روزگاران هم کار قند و شکر را می کرده است و هم کاربرد عسل و انواع مرباها را داشته است.

کاربرد دشو بیش تر به عنوان یار چایی بوده است و در واقع به جای قند از آن استفاده می شد. برای این منظور از دشو «بشتزیک» تهیه می شده است. دشو طبیعتی گرم دارد و اهالی آن را برای دردهای معده و استخوان مفید می دانند.

در بخش دوم، گزارش تصویری دشوپزی در ۲ روستای درازکش و گاوزن محله بندپی تهیه شده است که می توانید مشاهده کنید. 

دشو13 دشو33 دشو35 دشو24 دشو31 دشو30 دشو29 دشو21 دشو20 دشو27 دشو23 دشو19 دشو22 دشو18 دشو17 دشو16 دشو15 دشو34 دشو32 دشو28 دشو26 دشو25 دشو14 دشو دشو11 دشو10 دشو9 دشو3 دشو5 دشو8 دشو12 دشو7 دشو6 دشو4 دشو2 دشو1

منبع :سایت بندپی


منتشر شده

در

,

توسط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *