دشوپزی در بندپی
دشو یا دوشاب در طی فرآیندی دشوار و طولانی از شیره ی میوه ی درخت خرمالوی ریز وحشی (در گویش محلی منطقه : فروونی) تهیه می شود.
دشوپزی همانند گرفتن رب از کنس (ازگل) سابقه ای طولانی در مناطق جنوبی دریای مازندران دارد. در بسیاری از مناطق جنگلی و روستایی بندپی که فروونی به وفور یافت می شد، دشوپزی بسیار کاربردی و با اهمیت بوده است.
به دلیل کمبود و حتی نبود و گرانی قند و شکر در گذشته، دشو بسیار پر استفاده بوده است. این محصول در آن روزگاران هم کار قند و شکر را می کرده است و هم کاربرد عسل و انواع مرباها را داشته است.
کاربرد دشو بیش تر به عنوان یار چایی بوده است و در واقع به جای قند از آن استفاده می شد. برای این منظور از دشو «بشتزیک» تهیه می شده است. دشو طبیعتی گرم دارد و اهالی آن را برای دردهای معده و استخوان مفید می دانند.
در بخش دوم، گزارش تصویری دشوپزی در ۲ روستای درازکش و گاوزن محله بندپی تهیه شده است که می توانید مشاهده کنید.
منبع :سایت بندپی
دیدگاهتان را بنویسید