گردشگری ایران

منطقه ساحلی حاجی بکنده رشت

منطقه ساحلی حاجی بکنده رشت

ساحلی رشت8

منطقه ساحلی حاجی بکنده رشت از توابع بخش خشکبیجار با مختصات جغرافیایی 49 درجه و 47 دقیقه طول شرقی و 37 درجه و 26 دقیقه عرض شمالی، در 9 کیلومتری شمال شرقی خشکبیجار و 32 کیلومتری رشت قرار دارد به مساحت تقریبی 100 هکتار، این منطقه در حوزه ساحلی و جلگه ای در لسیت مناطق مصوب طبیعت گردی گیلان ثبت شده است. ساحل حاجی بکنده بکر و مستعد توسعه گردشگری ساحلی و دریایی است. به خصوص وجود سواحل همجوار از جمله جفرود و منطقه آزاد انزلی بر ارزش های این منطقه ساحلی رشت می افزاید.

ساحلی رشت 5

حاجی بکنده یک دهستان در استان گیلان در بخش خشکبیجار است . این دهستان مرکز روستاهای منطقه است. حاجی بکنده در سال های اخیر به خاطر طبیعت دریا، ساحل شنی، امکان انجام ورزش‏ های ساحلی و شنا، صید ماهی، تماشای صید (پره صیادی) گروهی و زمستانی، خرید ماهی تازه از صیادان و ده ‏ها جاذبه دیگر روستای حاجی بکنده را به یک روستای گردشگری بالفعل تبدیل کرده است مردم زیادی از ساحل حاجی بکنده دیدن می کنند و همه عاشق این ساحل می شوند. در این ساحل ماسه هایی وجود دارد که آن را مناسب فوتبال های ساحلی می کند. به علاقمندان دیدن رودها، باید یادآور شد رودخانه امین آباد در شرق و رودخانه حاجی بکنده در غرب روستا جریان دارد و پس از عبور از حاشه روستا به دریای خزر می ریزد.از بومیان می توانید نحوه دسترسی به رود و تالاب منطقه را جویا شوید

ساحلی رشت 4

حاجی بکنده دارای مکان های اقامتی زیادی است که با قیمت های مناسب در اختیار گردشگران قرار می گیرد از مکان های اقامتی ساحلی گرفته تا داخل خود دهستان؛ این مکان های اقامتی در ساحل به صورت پلاژها و دکه ها در اختیار مردم قرار می گیرد و در داخل دهستان به صورت خانه های ویلایی و سوئیت ها در اختیار مردم قرار می گیرد.

ساحلی رشت 3

درآمد اکثر روستاییان، از فعالیت‌های زراعی، باغداری، دامداری، صیادی و خدماتی تأمین می‌شود. محصول عمده زراعی روستای حاجی بکنده، برنج است ولی باقلا، خیار و کدو نیز در آن به عمل می‌ آید. صیادی از دیگر فعالیت‌های اقتصادی مردم روستاست که زیر نظر سازمان شیلات به صید انواع ماهی‌های سفید، کپور، آزاد، سیاه کولی، کاس کولی، کیلکا و نیز به صید ماهی‌های خاویاری مانند فیل ماهی، چالباش و ازون برون می‌پردازند. دامداری به شیوه سنتی متداول است و پرورش طیور خانگی مانند مرغ، اردک و بوقلمون در روستا رواج دارد.

ساحلی رشت2

ساخت سوئیت‌ های زیبای روستایی در حیاط خانه ‌ها به منظور اجاره به گردشگران، نشانه رونق گردشگری روستایی حاجی بکنده است.
مردم روستای حاجی بکنده، در برگزاری مراسم ملی و مذهبی، مانند مراسم پیشواز عید نوروز، سیزده‌ بدر، چهارشنبه ‌سوری، شب یلدا و اعیاد مذهبی فطر، غدیر و قربان مشارکت عمومی دارند و مراسم ایام محرم و وفات ائمه را با سوگواری و عزاداری به جا می‌آورند.

ساحلی رشت

کشتی گیله‌مردی، ورزش بومی و محلی این روستاست. خواندن آوازها و ترانه‌های محلی، همراه با رقص‌های محلی در جشن‌های عروسی رواج دارد. صدای ساز نی نوازندگان محلی در ایام تعطیلات، برای مسافران روستای حاجی بکنده جذاب و تماشایی است.
پوشاک غالب مردان و زنان روستای حاجی‌بکنده همانند پوشاک بسیاری از روستاییان گیلان است. زنان روستا، در مراسم عروسی و حنابندان از لباس‌ های سنتی و محلی با رنگ‌های شاد استفاده می ‌کنند.

ساحلی رشت 7

باقلی خورشت، میرزا قاسمی، ترش تره، فسنجان، نان‌های برنجی و گندمی از انواع غذاهای محلی روستاست. پخت انواع کباب‌ گوشتی و انواع کباب ماهی ازون برون و کباب ماهی سفید در روستا رواج دارد.

دسترسی به این روستا حاجی بکنده از طریق شهر خشکبیجار و شهر رشت با جاده‌ ای مناسب قابل دسترسی است.

منبع :مکانبین


منتشر شده

در

,

توسط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *