آبشار حاج شیخ موسی -بابل
روستای شیخ موسی از توابع بابل در منطقه بند پی شرقی بابل با ارتفاع 2500 متر از سطح دریا و در 65 کیلومتری بابل جذابترین مناظر جنگلی، ییلاقی و کوهستانی را دارا می باشد. زیارتگاه شیخ موسی در نقطه بالای روستا با گنبدهای نقره ای دیده می شود.
تپه های سبزپوشیده و حضور دام زیاد در این منطقه در منطقه کوهستانی شیخ موسی با خانه های چوبی و حصار سنگی بسیار دلرباست اهالی منطقه اطراف و به خصوص بابلی های عزیز از این منطقه به عنوان ییلاق تابستانی استفاده می کنند. آبشار سیخ موسی یا آبشار حاجی شیخ موسی یکی از زیبایی های این منطقه است در دل جنگل های زیبای آن.
از دیگر جذابیت های روستای شیخ موسی مراسم فولکوریک آن یعنی جشن مردگان است. 28 تیرماه در گاهشماری طبری مصادف است با «جشن بیس و شش عیدماه». طبق یک باور عامیانه، ماجرا برمی گردد به زمانی که شخصیتی به نام فریدون به خونخواهی پدرش با همراهی سپاهی از مردم مازندران به مصاف ضحاک پادشاه اهریمنی می رود و پس از جانفشانی و کشته شدن تعداد زیادی از افرادش، به بند کشیده و در قعر چاهی انداخته می شوند بعد از آن ماجرا، مردم همه ساله در چنین روزی جشنی می گرفتند و سر قبر مردگانشان شمع روشن می کردند.
پهلوانان هر منطقه هم به یاد این نبرد تن به تن باهم کشتی پهلوانی می گرفتند. هر چند با گذشت سال ها مراسم جشن کمرنگ شده و کیفیت برگزاری آن تغییر کرده ولی این طور که از شواهد پیداست، روشن کردن شمع بر سر مزار اموات و غبارروبی و تمیز کردن آرامگاه ها که به «آستانه تراشی» معروف است، همچنان مرسوم است. پخش غذا و شیرینی برای شادی روح رفتگان و برگزاری مسابقات کشتی لوچو در چنین روزی، یاگاری است از همان زمان.
البته این آخری یعنی « لوچو» آن قدر پررنگ شده که پا گرفته از قهرمانان کشتی مازندران روزگاری از لوچوکاران و پهلوانان این بازی بوده اند. شالیزارهای سرسبز به قدری دیدنی اند که به راحتی می توانند ما را از مقصدمان غافل کنند.
لوچو در رابطه تنگاتنگی با فصل کاشت و برداشت محصول دارد. بطوری که روستاییان از اوقات فراغتی که پس از نشا و یا دروی برنج برایشان ایجاد می شود، برای برگزاری مسابقات لوچو استفاده می کنند
دیدگاهتان را بنویسید