آسیابهای بشرویه – بشرویه

 

بشرویه 46

 

در سمت غرب بشرويه ودر مسير قنات اين شهر پنج آساب قرار دارد كه به آسياب هاي اول تا پنجم مشهور است. هيچ كتيبه و مدركي مبني بر تاريخ ساخت اين آسياب‌ها در دست نيست.

 

بشرویه 4

 

شواهد و قراين و وقف‌نامه‌هاي موجود ، اين آسياب‌ها داراي قدمتي چهارصد ساله‌اند. براساس شواهد آسياب پنجم از همه قديمي‌تر و آساب اول از همه جديدتر است. اين آسياب‌ها به فاصله يك كيلومتر از يكديگر در غرب بشرويه قرار دارد. در حال حاضر آسياب‌هاي اول،دوم و پنجم متروك واز كار افتاده است.

 

بشرویه 3

 

معماري و شكل اين آسياب‌ها مشابه هم‌اند. و از مخزن آب (تنوره آسياب) و فضايي صليبي شكل تشكيل شده‌اند.تنوره آسياب استوانه‌اي به قطر 5/2 متر و ارتفاع 6 متر كه 5/1 متر آن از زمين اطراف بلند تر است و بقيه پايين تر مي‌باشد. مصالح به كار رفته در اين سازه آجرهاي مربع شكل،لاشه سنگ ،ملات شن و گچ وآهك ، قلوه‌سنگ و ساروج مي‌باشد.

بشرویه

در بخش غربي قنات شاخه‌اي از آب قنات بوسيله كانالي به داخل مخزني هدايت مي‌شود و سپس با فشار به روي پره‌هاي چرخ چوبي آسياب ريخته و آن را به حركت وامي‌دارد.چرخ با هرمي به سنگ روئين وصل شده و باعث چرخش سنگ مي‌گردد. با چرخش سنگ گندم كم‌كم به درون سنگ روئين منتقل مي‌شود و پس از آراد شدن به كناره‌هاي سنگ منتقل مي‌گردد.

By مرضیه فلاح زاده

ما دو دوست و دو جوان هستیم و هر دو عشق به ایران و گردشگری ایران داریم طوری که این عشقمان ما را به این فکر انداخت که این وبسایت را باهم راه بیندازیم.نمیدانیم تا چه حد رضایت بازدید کنندگان عزیز را فراهم کنیم ولی ما عاشقانه این کار را ادامه خواهیم داد.دوستانی هستیم که بسیار دوستانه و عاشقانه از راه دور باهم در تعامل هستیم و این وبسایت را باهم مدیریت میکنیم.هدف ما و کار ما تنها به وب ختم نمی شود و در کنار وب کارهای دیگری در زمینه گردشگری و غیر گردشگری(مثل:گردشگری و برنامه ریزی شهری و…)را انجام می دهیم که تا حالا با کمک خدا موفق بوده ایم و امیدواریم در این وبسایت هم بتوانیم موفق عمل کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *