استان همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهای رسمی که در عذاهای ایران آورده شده؛ برخی از انواع غذاهای محلی نیز رواج دارد. غذاهای محلی این خطه عبارتند از: کوفته همدانی،آش بروش ( boros )، تله کنجی(talakonji )، تاماشی، سرکوله و…. در اینجا با طرز تهیه آش آبغوره همدانی آشنا می شویم .
مواد لازم: بلغور (از شب قبل )خیس خورده ۱ لیوان برنج خیس خورده نصف لیوان لپه خیس خورده نصف لیوان گوجه فرنگی ۵-۶ عدد پوست کنده و خرد شده پیاز خرد شده ۱ عدد سیر ۵-۶ حبه خرد شده گوشت چرخ شده و سرخ شده با ۱ عدد پیاز رنده شده ۲۵۰ گرم آب ۸ لیوان سبزی آشی نیم کیلو آبغوره نصف لیوان (بستگی به ذائقه ی خودتون داره) رب گوجه فرنگی ۱ ق غ پر نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم طرز تهیه: بلغور و برنج و لپه رو با آب می زاریم تا بپزه وقتی خوب پخته شد گوشت و پیاز سرخ شده رو اضافه می کنیم و بعد از ۱۰ دقیقه رب گوجه پیاز خام و سیر را اضافه می کنیم و دوباره پس از ۱۰ دقیقه سبزی آش و گوجه فرنگی و بلغور رو اضافه می کنیم وقتی گوجه و سبزی پخت آش آماده است. می تونید با آبغوره نوش جان کنید.