دلمه برگ مو آذربایجانی

 

 

برگ مو ( کوچیک و نازک ): نیم کیلو

سبزی: ( تره، گیشنیز، جعفری، شوید، مرزه، پیازچه ) ——— نیم کیلو

لپه: یک پیمانه

بلغور: یک پیمانه

برنج: یک پیمانه

پیاز بزرگ: یک عدد

نمک، زردچوبه، فلفل: به مقدار لازم

روغن: به میزان لازم

برای سس و چاشنی غذا:

ماست: نصف کاسه

سیر: 5 حبه له شده

رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذا خوری

پیاز: یک عدد

نمک، زدچوبه و فلفل: به مقدار لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

سبزی ها رو خوب میشوریم و خورد میکنیم.
لپه رو به مدت خیلی کم میپزیم. ( نیم پز )

توی یه کاسه بزرگ، لپه، بلغور، برنجی که (فقط شسته شده) و سبزی ها رو با هم مخلوط میکنیم و یه کم نمک میزنیم.

توی ماهیتابه روغن میریزیم، پیاز داغ مکینیم و زردچوبه و خیلی کم فلفل قرمز اضافه میکنیم. بعد از اینکه پیاز داغ کردیم به همه موادمون اضافه میکنیم توی همون کاسه بزرگ.

برگ ها رو میشوریم، اما نه محکم که خراب بشه و پاره بشن. بعد میذاریم تا آبشون گرفته بشه.

درون هر برگی که دستمون میگیریم، نصف قاشق غذاخوری از موادی که داخل کاسه داریم رو میریزیم و به صورت مربع میپیچیم. یعنی اول سمت راست برگ رو تا میکنیم روی مواد، بعد چپ، بعد بالا و بعد پایین.

میچینیم ته قابلمه نچسبی که قراره دلمه ها رو توش بذاریم تا بپزه. همین جوری میچینیم، ردیف به ردیف…….

باید کوچولو باشه.

بعد روی دلمه هایی که تو قابلمه هستن، 2 لیوان آب جوش میریزیم. ( آب باید حتما جوش باشه تا دلمه ها وا نره )

بعد، روی دلمه هایی که توی قابلمه چیندیم، یه در قابلمه کوچیک تر میذاریم تا بره توی قابلمه و یه فشار و محافظی باشه برای دلمه ها که حین پختن تکون نخورن و وا نرن. بعد در قابلمه اصلی رو میذاریم و زیر شعلع گاز رو کم میکنیم تا با حرارت کم بپزه. حدود 2 ساعت بعد دلمه ها حاضرن.

برای سس و چاشنی:

توی یه کاسه، ماست و هم میزینیم تا از سفتی در بیاد. بعد سیر رو بهش اضافه میکنیم.

توی یه ماهیتابه کوچولو هم روغن و پیاز داغ میکنیم و زردچوبه و فلفل و و نمک و رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه میکنیم تا خوب تفت بخوره.

دلمه برگ مو

By زهرا مرادی (مدیر سایت)

من یک آدم کاملا عادی و معمولی هستم که عشق به کشورم ایران و گردشگری آن دارم که این عشق باعث شد این سایت را در سال ۱۳۹۲ با دوست عزیزم و یک تن از عزیزانم (حامی همیشگی این سایت) ، راه اندازی کنم.این سایت به هیچ نهاد دولتی، سازمان و یا شرکت خصوصی وابسته نیست و کاملا شخصی و خودجوش می باشد و هیچ پشتوانه ی مالی پشت این سایت وجود ندارد و تا الان با هزاران بالا و پایین های اقتصادی، این سایت را سرپا نگه داشتم و آن هم فقط به خاطر تعلق خاطر من به این سایت (مانند فرزندی برای من) و مهمتر از همه خدمت و آگاهی رسانی در زمینه گردشگری به مردم عزیز ایران می باشد. نمی دانم تا چه حد رضایت بازدیدکنندگان عزیز را فراهم کنم ولی تا آنجایی که در توانم باشد، به این کار ادامه خواهم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *