شله بریون زیره اصفهان

پخت شله بریون زیره که از غذاهای محلی اصفهان است که به اندازه بریانی اصفهان آوازه دارد آسان است. شله بریون زیره و بریانی اصفهان در تهران و شهرهای دیگر نیز پخت می شود.

مواد لازم برای پخت شله بریون زیره :

گوشت دنده گوسفندی

خرده برنج

پیاز متوسط

نمک و فلفل و زرد چوبه

زیره آسیاب شده

مراحل پخت شله بریون زیره :

اول گوشت را با پیاز و نمک و فلفل و زرد چوبه و کمی آب می  پزیم.

خرده برنج ها را قبلاً خیس می کنیم. بعد از اینکه گوشت پخت، خرده برنج ها را درون گوشت پخته می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم و مرتب هم می زنیم.

نکات لازم در مورد پخت شله بریون زیره :

– آب برنج یا همان گوشت باید زیاد باشد چون در مدت پختن برنجها خیلی آب غذا کم می شود.

– شما می توانید موقع پختن گوشت، پیاز را درسته درون آن بیندازید ،تا بعد از آنکه گوشت پخت بتوانید پیاز را از آن خارج کنید.

– نمک غذای شما باید دوبار چک شود، چون برنج نمک بیشتری احتیاج دارد. بعد از آنکه برنج ها خوب پخت و له شد زیره سیاه آسیاب شده را به آن اضافه می کنیم، تا کمی بپزد. غذای شما آب اضافه نباید داشته باشد باید سفتی آن مثل حلیم باشد. بعد از آنکه پخت، غذا را با گوشت کوب بکوبید تا صاف و یک دست شود.

انتخاب نوع گوشت در پخت شله بریون زیره :

بسیاری از خانواده‌ ها بر این باورند که گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله ارزش تغذیه‌ ای بیشتری دارد و چون بافت نرم و لطیفی داشته و طعم و بوی دلچسبی به انواع خوراک و خورش‌ های سنتی می‌دهد، اما باید بدانید گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش تغذیه‌ ای با یکدیگر برابری می‌ کنند و میزان روی، آهن و ویتامین B12 در آنها یکسان است.با این تفاوت که گوشت گوسفند بسیار چرب و افزاینده کلسترول و تری‌ گلیسیرید خون است، اما گوشت گوساله علاوه بر آن‌ که کم‌ چرب‌ تر است در مقایسه با گوشت گوسفند کلسترول پایین‌تری دارد. پس افرادی که دچار چربی خون بالا، ناراحتی‌ های قلبی و دیابت هستند، بهتر است گوشت گوسفند را از برنامه غذایی‌ شان حذف کنند.

 

منبع: www.beryanipol.ir

 

شله بریون زیره اصفهان

نظرات ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *