قالب وردپرس درنا توس

قیمه ریزه نخودچی اصفهانی

غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد و اگر از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.کوفته ریزه نخودچی یک غذای سنتی و قدیمی از شهر هنر و تاریخ ایران اصفهان است.

قیمه ریزه نخودچی در گویش اصفهانی به قیمه زه نخودچی و گاها قرمزه نخودچی معروف است. یکی از غذاهایی است که از ترکیب گوشت و آرد نخودچی درست می شود، اما بر خلاف کوفته نخودچی که برای تهیه اون از مقدار قابل توجهی گوشت استفاده می شود، نسبت آرد نخودچی و گوشت در قیمه ریزه نسبتاً برابر است و به همین خاطر در مقایسه با کوفته بافت نرمتری دارد.نصف جهان در آشپزی ایرانی یدی طولانی داشته و غذاهای خوشمزه را در تاریخ خود داشته و دارد.

 مواد لازم:
۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده گوساله
۲۵۰ گرم آرد نخودچی
۱ عدد متوسط پیاز
۱ پیمانه آب ولرم
۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ طلایی
۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق غذاخوری نعنا خشک
۱ قاشق مرباخوری زردچوبه
به میزان لازم نمک و فلفل

 طرز تهیه:
۱٫ ابتدا پیاز داغ را به همراه رب گوجه و نمک و فلفل و نصف پیمانه آب روی حرارت قرار داده تا جوش بیاید، مخلوط کرده تا رب کامل باز شود. حرارت را کم کرده به مدت ۱۰ دقیقه تا کمی غلیظ شود.

۲٫ گوشت را داخل دستگاه غذا ساز بریزید تا کامل له شود. پیاز رنده شده (رنده ریز) را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده ورز داده سپس آرد نخودچی را اضافه کرده و بقیه آب را کم کم به آن اضافه کرده کاملاً ورز داده تا خمیر یکدستی درست شود.

۳٫ نعنا خشک پودر شده را اضافه کرده با مواد مخلوط نمایید. سپس دست را خیس کرده و به اندازه توپ های اندازه گردو برداشته کامل گرد کرده و در سس آماده شده انداخته و اجازه می دهیم کاملاً پخته و جا افتاده شود. این مرحله حدود یک ساعت زمان خواهد برد.

 ۴٫ دقت کنید که در آخر این خوراک باید کمی آب داشته باشد تا زمان سرو زیر کفته ریزه ها ریخته شود.

 

 

منبع: www.karnaval.ir و www.esfahanemrooz.ir

 

قیمه ریزه نخودچی اصفهانی

درباره ی زهرا مرادی (مدیر سایت)

من یک آدم کاملا عادی و معمولی هستم که عشق به کشورم ایران و گردشگری آن دارم که این عشق باعث شد این سایت را در سال ۱۳۹۲ با دوست عزیزم و یک تن از عزیزانم (حامی همیشگی این سایت) ، راه اندازی کنم.این سایت به هیچ نهاد دولتی، سازمان و یا شرکت خصوصی وابسته نیست و کاملا شخصی و خودجوش می باشد و هیچ پشتوانه ی مالی پشت این سایت وجود ندارد و تا الان با هزاران بالا و پایین های اقتصادی، این سایت را سرپا نگه داشتم و آن هم فقط به خاطر تعلق خاطر من به این سایت (مانند فرزندی برای من) و مهمتر از همه خدمت و آگاهی رسانی در زمینه گردشگری به مردم عزیز ایران می باشد. نمی دانم تا چه حد رضایت بازدیدکنندگان عزیز را فراهم کنم ولی تا آنجایی که در توانم باشد، به این کار ادامه خواهم داد.

مطلب پیشنهادی

خورشت بز قرمه

  خورشت بز قرمه از غذاهای سنتی کرمان است که به دلیل داشتن نخود، گوشت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *