قیمه نثار غذایی اصالتا قزوینی است. این غذا با برنج و گوشت و خلال بادام و پسته و پیاز داغ درست میشود. این غذا در گویش عامیانه به غلط قیمهنساء خوانده میشود. در قزوين ادويه اي موجود هست به نام ادويه مخصوص قيمه نثار كه اگر بتوانيد نوع مرغوب آن را پيدا كنيد، غذاي شما بي نهايت خوش عطر مي شود. اين غذا درگذشته جزو غذاهاي تشريفاتي محسوب مي شد و در عروسي ها هم به عنوان شام عروسي همراه با سبزي خوردن سرو مي شده است.
مواد لازم
برنج: ۴ پیمانه (۶۰۰ گرم)، گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم قیمه شده، پیاز: یک عدد، زعفران حل شده: یک دوم پیمانه، زرشک: نصف پیمانه، خلال پسته و خلال بادام: هر کدام یک و نیم پیمانه، روغن مایع و نمک و فلفل: به مقدار لازم.
روش پخت
برنج خیسانده و پس از آن درون آب جوش ریخته میشود. پس از آبکش کردن (کمی سفت برداشته میشود) با اضافه کردن زعفران حل شده بر روی برنج، بوسیله دم کنی، روی حرارت پلوپز اجاق گاز گذاشته میشود تا دم بکشد. خلال کردن پیاز نازک شده و پس از تفت دادن در روغن مایع به گوشت ریز شده افزوده میشود.
تفت دادن پیاز همراه با گوشت آن قدرادامه مییابد تا رنگ گوشت برگردد. سپس رب گوجه فرنگی رااضافه کرده و ضمن بستن در قابلمه، گوشت با حرارت ملایم پخته میشود. در صورت تمایل گاهی کمی زعفران به گوشت اضافه میگردد. ۵ دقیقه مانده به پخت کامل گوشت، نمک و فلفل و خلال بادام به آن افزوده میشود. با تمام شدن آب گوشت نوبت به آماده سازی زرشک به همراه شکر میرسد. زرشک با آب سرد شسته شده، یک قاشق روغن در قابلمه کوچکی ریخته و قبل از داغ شدن یک قاشق شکر در آن ریخته میشود. مخلوط مرتب به هم خورده تا شکر آب شود.
اضافه کردن یک قاشق غذاخوری زعفران حل شده به این قابلمه کار بعدی است. اکنون حرارت زیر قابلمه خاموش شده و زرشک به آن افزوده میشود و به هم زده میشود. (در این صورت زرشک رنگش را حفظ خواهد نمود)
روش سرو
نیمی از پلو در دیسی کشیده شده و نیمی از مایه لای پلو قرار داده میشود. اکنون پلو زعفرانی را روی قیمه ریخته و بقیه قیمه با خلال پسته روی پلوی زعفرانی ریخته میشود. ممکن است کمی پودر دارچین روی قیمه پاشیده شود.
دیدگاهتان را بنویسید