گردشگری ایران

پیشگیری از آلزایمر با «پتله پلو» + دستور پخت

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پتله پلو یکی از غذا‌ های سنتی استان مرکزی و حاوی ویتامین‌ های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، مس، فولات، آهن، فیبر، اسیدفولیک، اسیدچرب امگا ۳ و ۶، سلنیوم و … است.

برای بررسی خواص پتله پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌ خوانید.

مهم‌ترین خواص پتله پلو استان مرکزی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت و گو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ ترین خواص پتله پلو گفت: مقادیر بالای پروتئین گیاهی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.

وی افزود: این غذا دارای انواع ویتامین‌ ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو دارد.

عظمایی بیان کرد: پتله پلو به علت داشتن ویتامین‌ های A، E و C خاصیت آنتی‌ اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌ شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ ها مخصوصا سرطان‌ ها محافظت می‌ کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این غذا می‌توان به تقویت معده و دستگاه گوارش، تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.

عظمایی بیان کرد: پتله پلو برای افرادی که دوره نقاهت بیماری را می‌ گذرانند بسیار مفید و اثربخش است.

وی گفت: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌ کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌ های قرمز خون و رفع کم‌ خونی می‌ شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

عظمایی افزود: پتله پلو به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌ کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: پتله پلو قدرت باروری را در افراد بالا می‌ برد.

وی اظهار کرد: این غذا دارای پروتئین گیاهی است، بنابراین می‌ تواند در برنامه غذایی افرادی که از رژیم گیاه‌ خواری استفاده می‌ کنند قرار بگیرد.

مواد لازم پتله پلو استان مرکزی:

-گندم ۱۰۰ گرم
-برنج ۱۷۰ گرم
-سیب زمینی متوسط یک عدد
-عدس ۱۰۰ گرم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-آب ۴-۳ لیوان
-پیاز متوسط یک تا ۲ عدد

طرز تهیه پتله پلو استان مرکزی:

-برای تهیه این غذا ابتدا گندم را پاک می‌ کنیم، می‌ شوییم و با آب کمی می‌ جوشانیم.
-گندم را پهن می‌ کنیم تا خشک شود، سپس با آسیاب نیم‌کوب می‌ کنیم.
-پیاز را نگینی خرد می‌ کنیم و با روغن کنجد یا دنبه تفت می‌ دهیم.
-نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می‌ کنیم و هم می‌ زنیم.
-سپس ۴-۳ لیوان آب به غذا اضافه می‌ کنیم.
-در مرحله بعد گندم نیم‌ کوب شده را به مواد اضافه می‌ کنیم.
-عدس را که از قبل با آب پخته‌ایم به مواد اضافه می‌ کنیم.
-برنج را به غذا اضافه می‌ کنیم.
-سیب زمینی خرد شده را درون قابلمه می‌ ریزیم.
-صبر می‌ کنیم تا غذا کمی بجوشد و آب آن کمتر شود.
-در این مرحله دمکنی را روی قابلمه قرار می‌دهیم و اجازه می‌ دهیم برنج دم بکشد.

نکته: در برخی از سلیقه‌ها گوشت گوسفندی چرخ کرده یا خرد شده را به غذا اضافه می‌کنند.

 

منبع: www.yjc.ir

 

پیشگیری از آلزایمر با «پتله پلو» + دستور پخت

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *