به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پتله پلو یکی از غذا‌ های سنتی استان مرکزی و حاوی ویتامین‌ های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، مس، فولات، آهن، فیبر، اسیدفولیک، اسیدچرب امگا ۳ و ۶، سلنیوم و … است.

برای بررسی خواص پتله پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌ خوانید.

مهم‌ترین خواص پتله پلو استان مرکزی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت و گو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ ترین خواص پتله پلو گفت: مقادیر بالای پروتئین گیاهی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.

وی افزود: این غذا دارای انواع ویتامین‌ ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو دارد.

عظمایی بیان کرد: پتله پلو به علت داشتن ویتامین‌ های A، E و C خاصیت آنتی‌ اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌ شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ ها مخصوصا سرطان‌ ها محافظت می‌ کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این غذا می‌توان به تقویت معده و دستگاه گوارش، تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.

عظمایی بیان کرد: پتله پلو برای افرادی که دوره نقاهت بیماری را می‌ گذرانند بسیار مفید و اثربخش است.

وی گفت: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌ کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌ های قرمز خون و رفع کم‌ خونی می‌ شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

عظمایی افزود: پتله پلو به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌ کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: پتله پلو قدرت باروری را در افراد بالا می‌ برد.

وی اظهار کرد: این غذا دارای پروتئین گیاهی است، بنابراین می‌ تواند در برنامه غذایی افرادی که از رژیم گیاه‌ خواری استفاده می‌ کنند قرار بگیرد.

مواد لازم پتله پلو استان مرکزی:

-گندم ۱۰۰ گرم
-برنج ۱۷۰ گرم
-سیب زمینی متوسط یک عدد
-عدس ۱۰۰ گرم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-آب ۴-۳ لیوان
-پیاز متوسط یک تا ۲ عدد

طرز تهیه پتله پلو استان مرکزی:

-برای تهیه این غذا ابتدا گندم را پاک می‌ کنیم، می‌ شوییم و با آب کمی می‌ جوشانیم.
-گندم را پهن می‌ کنیم تا خشک شود، سپس با آسیاب نیم‌کوب می‌ کنیم.
-پیاز را نگینی خرد می‌ کنیم و با روغن کنجد یا دنبه تفت می‌ دهیم.
-نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می‌ کنیم و هم می‌ زنیم.
-سپس ۴-۳ لیوان آب به غذا اضافه می‌ کنیم.
-در مرحله بعد گندم نیم‌ کوب شده را به مواد اضافه می‌ کنیم.
-عدس را که از قبل با آب پخته‌ایم به مواد اضافه می‌ کنیم.
-برنج را به غذا اضافه می‌ کنیم.
-سیب زمینی خرد شده را درون قابلمه می‌ ریزیم.
-صبر می‌ کنیم تا غذا کمی بجوشد و آب آن کمتر شود.
-در این مرحله دمکنی را روی قابلمه قرار می‌دهیم و اجازه می‌ دهیم برنج دم بکشد.

نکته: در برخی از سلیقه‌ها گوشت گوسفندی چرخ کرده یا خرد شده را به غذا اضافه می‌کنند.

 

منبع: www.yjc.ir

 

پیشگیری از آلزایمر با «پتله پلو» + دستور پخت

By زهرا مرادی (مدیر سایت)

من یک آدم کاملا عادی و معمولی هستم که عشق به کشورم ایران و گردشگری آن دارم که این عشق باعث شد این سایت را در سال ۱۳۹۲ با دوست عزیزم و یک تن از عزیزانم (حامی همیشگی این سایت) ، راه اندازی کنم.این سایت به هیچ نهاد دولتی، سازمان و یا شرکت خصوصی وابسته نیست و کاملا شخصی و خودجوش می باشد و هیچ پشتوانه ی مالی پشت این سایت وجود ندارد و تا الان با هزاران بالا و پایین های اقتصادی، این سایت را سرپا نگه داشتم و آن هم فقط به خاطر تعلق خاطر من به این سایت (مانند فرزندی برای من) و مهمتر از همه خدمت و آگاهی رسانی در زمینه گردشگری به مردم عزیز ایران می باشد. نمی دانم تا چه حد رضایت بازدیدکنندگان عزیز را فراهم کنم ولی تا آنجایی که در توانم باشد، به این کار ادامه خواهم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *