کدو پلو ( کهی پلا یا کئی پلا – غذای مازندرانی)

کدو پلو ( کهی پلا یا کئی پلا – غذای مازندرانی)

کدو پلو 2

 

این یکی از غذاهای محلی مازندرانی است که من عاشق این غذا هستم و یکی از بهترین غذاهایی است که من دوست دارم.

 

مواد لازم برای ۴ نفر:

۱- کدو حلوایی رسیده نصف یک کدو حلوایی کوچک
۲- زیره مقداری
۳- پیاز ۲ عدد بزرگ
۴- کره ۵۰ گرم
۵-زعفرون مقداری
فلفل و نمک و رزدچوبه
شکر در صورت نیازش

روش تهیه :

برنج رو از قبل خیس میکنیم.

پباز رو کاملا ریز خرد میکنیم و با کره تفت میدیم.کدو حلوایی رو مربع مربع خرد میکنیم وبه پیاز اضافه میکنیم .
اگه کدو شیرین نبود ۱ ۲ ق غذاخوری شکر میریزیم.کدو رو توی کره و پیاز حسابی تفت بدید اما مراقب باشید له نشه . نمک و فلفل و زردچوبه رو اضافه میکنیم .
حالا برنج رو میذاریم بجوشه وآبکش میکنیم و مواد کدو رولابه لای برنج میریزیم و زیره رو هم رو هر لایه می پاشیم.کمی زعفران آب کرده روی هر لایه میدیم.
برنج رو دم میکنیم . تخم مرغ رو هم به تعداد با کره نیمرو میکنیم و روی برنج میذاریم .

کدو پلو 1

 

 

نکته:

-در صورت تمایل میتونید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید به این صورت که پیاز رو تفت بدید و وقتی طلایی شد زردچوبه اضافه کنید و بعدم گوشت چرخ شده رو بریزید و با هم خوب تفت بدید.
رب گوجه رو هم اضافه کنید و تفت بدید .در آخر کدوها و شکر و دارچین رو بریزید و ادامه مراحل . اما کدو پلو اصلی بدون گوشت تهیه میشه.

-گاهی بجای تخم مرغ از خورشت گوجه هم همراه با این غذا استفاده میشه . به این صورت که پیاز داغ رو آماده میکنید کمی نمک و فلفل و زردچوبه میزنید و گوجه های خورد شده رو به پیاز داغ اضافه میکنید و با حرارت ملایم میپزید تا هم گوجه آب بندازه و هم پخته بشه. ( بصورت یک خورش جا افتاده با آب غلیظ)
بعدهمراه با کدو پلو سرو میکنید.
-شمالی ها در کنار این غذا از ترشی نازخاتون هم استفاده میکنند.

نظرات ۸

  1. سایت جالبیه حتما لینک تون می کنم. وحمایت مدیریت وبلاگ گتو بلاگ را از همین جا اعلام می کنم.

    1. مرادی گفت:

      باسلام.بسیار سپاسگزارم از حضور گرم شما…
      شما به وب ما لطف دارید و ممنونم…
      موفق باشید…

  2. ربابه گفت:

    سلام. وب سایتتون فوق العادست. اطفا ادامه بدید. و هر اتفاقی هم که افتاد ناامید نشید و این تلاش و کار زیبا ، فرهنگی و ارزشمند رو رها نکنید لطفا.

    1. زهرا مرادی گفت:

      باسلام.بسیار سپاسگزارم از حضور گرم شما…
      بسیار ممنونم از لطف و محبت شما نسبت به سایت ما و ممنونم از دلگرمی شما به ما…
      چشم ما فعلا حالا حالاها این سایت رو ول نخواهیم کرد و واقعا دلی این سایت رو داریم…
      موفق باشید…

  3. میترا گفت:

    عزیزم عکس بالا که ۴قسمته کار منه و اون زیره نداره
    کاش فقط عوس کار خودت رو میذاشتی

    1. زهرا مرادی گفت:

      باسلام.بسیار سپاسگزارم از حضور گرم شما…

      باعرض پوزش ما خبر نداشتیم که این عکس کار چه کسی میباشد و خوشحالیم که بازگو فرمودید و اگر خودتان را معرفی کنید ممنون میشوم…

      موفق باشید…

  4. حمود گفت:

    موفق و مؤید باشید
    دنبال یک غذای جدید بودم حتما این غذا رو امتحان میکنم
    ممنون که آموزشش رو گذاشتید

    1. زهرا مرادی گفت:

      باسلام و عرض ادب…
      بسیار سپاسگزارم از حضور گرم شما…
      ممنونم از حسن توجه شما…
      خوشحالیم که باعث آشنایی شما با این غذای محلی بسیار خوشمزه استان مازندران شدیم…
      موفق و سلامت باشید…

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *