این گزارش و تصاویر درباره ی کش و قوس در کوهستان : نبرد پهلوانی(فرستاده شده از:حیدر آقا گلی)
آدرس وبلاگ ایشان(www.ghardeshgari-bandpey.blogfa.com)
فاصله از شهر ساری 130 کیلومتر
فاصله از شهر بابل 80 کیلومتر
فاصله از شهر آمل 110 کیلومتر
فاصله از مرکز بخش بندپی شرقی ( شهر گلوگاه ) 50 کیلومتر
همه ساله در فصل تابستان در کوهستان های طبرستان جشنی برگزار می شود به مناسبت پیروزی فریدون بر ضحاک در روزی موسوم و معروف به 26 عیدماه . مراسمی که همه ی اهالی طبرستان از چند و چون آن باخبر هستند که از غروب روز 25 عیدماه بر اساس تقویم مرسوم طبری آغاز می شود و تا نیمروز روز 26 عیدماه و انتخاب پهلوانان برتر کشتی لوچو ادامه پیدا می کند .
از جمله مراسم های این جشن به غیر از برگزاری کشتی لوچو ، روشن کردن شمع بر سر مزار مردگان و درگذشتگان به پاس احترام به آنان ، پختن شیرآش ( شیر برنج ) ، برافروختن شمع کنار چشمه ها هست که هر کدام از این برنامه ها حکمت خاص خود را دارد .
از آنچه از روایات پیشینیان که به صورت سینه به سینه تا امروز باقی مانده است برمی آید این است که در روز 25 عیدماه سالی از سال ها پیروزی برای فریدون و طرفدارانش حاصل آمد و آنان توانستند بر ضحاک پیروز شوند و از شر ستم وی رهایی پیدا کنند و این جنگ در کوهستان های بندپی ( ارتفاعات البرز مرکزی ) اتفاق افتاد و ساکنان کوهستان در غروب این روز با روشن کردن آتش این خبر مسرت بخش را به همدیگر اطلاع دادند و البته به نقل تاریخ حماسی باستانی این دیار ، ضحاک در کوه دماوند به بند کشیده شد با زنجیری آهنین و جالب اینجاست که هنوز هم آهنگران منطقه بر این اعتقادند که صبح هنگام باید بر سندان آهنگری بکوبند تا زنجیر اسارت ضحاک پاره نگردد.!
و اما مراسم امسال بر اساس تقویم طبری رایج در منطقه بندپی و مناطق اطراف ، باید در 93/4/23 برگزار می شد و در بسیاری از خانواده ها گرامی داشته شد ولی به دلیل تداخل با مراسم شب های احیاء ماه مبارک رمضان برنامه ی اصلی به بعد از ماه مبارک رمضان موکول گردید . و به پاس گرامیداشت 26 عیدماه ، مراسم کشتی سنتی لوچو ( نام کشتی محلی مرسوم مازندران : لو به معنی لبه و چو به معنی چوب و در اصطلاح به جایزه ای که به لبه یا نوک چوب آویزان می شود گفته می شد ) در تاریخ 93/5/10 در محوطه آستانه حضرتین امامزاده عبداله و حاج شیخ موسی ( ره ) برگزار گردید .
قابل ذکر است که این مراسم یکی از بزرگترین اعیاد مردمان این منطقه تلقی می گردد چرا که هم به زیارت اهل قبور میروند و هم دید و بازدیدی تازه می کنند .
نظیر این مراسم در منطقه آلاشت سوادکوه و لاریجان آمل هم برگزار می گردد .
فروش صنایع دستی در روز جشن
و تمام جمعیت نظاره گر هیجان میدان
و این خردسالان به فکر پهلوانی در آینده
و چشمی نیست که رو به میدان مسابقه نباشد
نظاره میدان کشتی از فاصله ای دور هم لذت و هیجان خاصی داشت
و اینچنین است طبرستان قهرمان پرور و امیدهای آینده ی میادین کشتی
کشتی افتتاحیه امسال بین این دو خردسال برگزار شد . سمت راست : امیر محمد و سمت چپ : امیر عباس
شاید هر دوربین به دستی حتما از این نما عکس یادگاری ثبت خواهد کرد
تلاش مربیان این پهلوان برای پیروزی در این میدان سخت
دیدگاهتان را بنویسید