گردشگری ایران

کوفته سیرابی (کفته سیرابی)

طبخ تنوع لذیذی از کوفته‌ های مختلف در استان‌ های کشور، بسیار چشم‌ گیر و قابل توجه است. کوفته‌ سیرابی از جمله‌ غذاهای محلی و بومی استان ایلام است.

مادران و بانوان خوش‌ ذوق و با سلیقه‌ ی این استان با ترکیب موادی همچون سیرابی چرخ‌ کرده، آرد، پیاز، نمک، گیاهان معطر (آویشن، ترخون، پونه، نعناع)، روغن حیوانی و ادویه‌ ی محلی به تهیه‌ ی این خوراک فوق‌ العاده‌ ی بومی می‌ پردازند.

مواد لازم برای تهیه کوفته سیرابی:

سیرابی و شیردان تمیز شده ۵۰۰ گرم
ادویه مخلوط خورشی به مقدار لازم
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز رنده ریز شده ۲ قاشق غذا خوری
پودر نان سو خاری ۲ تا ۳ قاشق
سبزیجات معطر به مقدار لازم
سیر ۲ حبه
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رب ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کوفته سیرابی:

ابتدا سیراب و شیردان را با چرخ گوشت در منزل چرخ کنید. بهتر است دوبار چرخ شود. سپس پیاز رنده شده آب گرفته و سیر رنده شده و تخم مرغ و پودر نان سو خاری و نمک و فلفل و ادویه جات را اضافه کنید و آن را با دست ورز دهید.
از مایع کوفته مقداری به اندازه یک گردوی درشت یا بزرگتر بردارید و در کف دست گرد کنید.
تابه را گرم کرده و مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و کوفته ها را تا زمانی که رنگشان عوض شود، سرخ کنید.
در صورت تمایل قبل از سرخ کردن می توانید داخل پودر نان سوخاری بغلتانید.
با این کوفته های سرخ شده می توانید انواع غذاهای متنوعی تهیه کنید.

چند نکته برای تهیه کوفته سیرابی:

در صورت تمایل می توان با این گوشت مقداری گوشت مرغ یا گوشت گوسفند یا گوساله نیز چرخ کرد و نسبت آن را ۲ به یک یا به دلخواه تنظیم کرد.

پس از تهیه کوفته های دلخواه با سس و یا بدون سس و با استفاده از سیخ ها و خلال های چوبی و با مواد دیگر می توانید اردور زیبا و خوشمزه ای ترتیب دهید و به این ترتیب با یک نوع کوفته خواهید تنوانست سینی ها متعدد و متنوعی از فینگر فودها (finger food) تهیه کنید.

منبع: www.delgarm.com

کوفته سیرابی (کفته سیرابی)

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *