کوفته نخودی تویسرکانی

 

 

 

 

کوفته نخودی یکی از چندین غذای سنتی و محلی تویسرکانی‌‌هاست.

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:

گوشت مغز ران: ۵۰۰ گرم

نخود: ۴۰۰ گرم

تخم‌مرغ: یک عدد

پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری

رب‏ گوجه‌‏فرنگی: یک قاشق غذاخوری

سرکه: یک دوم لیوان

شیره انگور: یک دوم لیوان

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

برای داخل کوفته ‌ها:

خرمای‏ هسته گرفته، آلو، کشمش، زرشک، گردو و یک عدد تخم مرغ آب پز

طرز تهیه:

* نخود را به مدت ۱۲ ساعت خیس کنید،

* سپس آن را با گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد کنید.

* بعد ادویه و نمک را اضافه کرده، نیمی از پیاز داغ را نیز به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. تخم‌مرغ را نیز اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه کاملا ورز دهید.

* از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و کاملا گرد کنید. وسط آن را سوراخی ایجاد کنید و از موادی که برای داخل کوفته ذکر شده است به همراه یک قاشق چای‌خوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و کوفته را ببندید و دوباره فرم دایره به آن بدهید.

* در یک ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ بریزید و با کمی روغن و رب گوجه‌‏فرنگی کمی تفت دهید. ۲ لیتر آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.

* سپس کوفته‌‏ها را یکی یکی و آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا کوفته‏‌ها سفت و بسته شوند. حالا شعله را ملایم نموده تا مغز کوفته‌ها نیز بپزد.

* بعد از ۲۰ دقیقه سرکه و شیره را با هم ترکیب کنید و به سس کوفته‏‌ها اضافه کنید و ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا کوفته‏‌ها طعم سرکه شیره را بگیرند.
انرژی کل: ۳۰۰۰ کیلوکالری

By زهرا مرادی (مدیر سایت)

من یک آدم کاملا عادی و معمولی هستم که عشق به کشورم ایران و گردشگری آن دارم که این عشق باعث شد این سایت را در سال ۱۳۹۲ با دوست عزیزم و یک تن از عزیزانم (حامی همیشگی این سایت) ، راه اندازی کنم.این سایت به هیچ نهاد دولتی، سازمان و یا شرکت خصوصی وابسته نیست و کاملا شخصی و خودجوش می باشد و هیچ پشتوانه ی مالی پشت این سایت وجود ندارد و تا الان با هزاران بالا و پایین های اقتصادی، این سایت را سرپا نگه داشتم و آن هم فقط به خاطر تعلق خاطر من به این سایت (مانند فرزندی برای من) و مهمتر از همه خدمت و آگاهی رسانی در زمینه گردشگری به مردم عزیز ایران می باشد. نمی دانم تا چه حد رضایت بازدیدکنندگان عزیز را فراهم کنم ولی تا آنجایی که در توانم باشد، به این کار ادامه خواهم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *