گردشگری ایران

یخمه ترش اصفهان

غذای های قدیمی ایرانی را نباید فراموش کرد این غذاها خیلی مقوی و خوشمزه هستند مثلا غذای بی نظیر یخمه ترش که از غذاهای محلی اصفهانی هاست و فوق العاده مقوی و بی نظیر است بر خلاف نام این غذا اصلا ترش نبود و شیرین می باشد.


یخمه ترش:

یخمه ترش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان می‌ باشد که هم اکنون خیلی کم پخت می‌ شود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی می‌ باشد.

 

مواد لازم در تهیه یخمه ترش:

نمک: کمی

زردچوبه: ۱ قاشق چای خوری

شکر: ۱/۲ استکان

برنج: ۱ استکان

گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم

به خرد شده: ۲ عدد

زردآلو خشک: ۲۰۰ گرم

آلو برقانی: ۳۰ عدد

طرز تهیه:

۱- گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیم‌پز شود. ۲- آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم‌ پز شوند. ۳- برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود. ۴- بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هسته‌ های آلوها را به تعداد آن‌ ها خارج کنید. ۵- بعد از بیرون آوردن هسته‌ ها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود

۶- سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.

سایر نکات:

مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد. می‌ توانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید. از نکات مهم این غذا شمردن آلو ها است که هنگام خارج کردن هسته‌ ها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.

بیشتر بدانید چگونه یک یخمه تُرُش اصل اصفهانی درست کنیم؟

شاید یکی از جالب‌ ترین نکات در دستور پخت این غذای اصفهانی غیبت یاور همیشگی آشپزهای ایرانی یعنی پیاز باشد. لابد توجه کرده‌ اید که در اکثریت قریب به اتفاق غذاهای ایرانی خصوصاً وقتی پای گوشت در میان باشد، حضور پیاز از بدیهیات است اما در یخمه ترش خبری از پیاز نیست.

مساله دیگر اینکه چون گوشت مورد استفاده در این غذا گوشت گوسفندی است که در مقایسه با گوشت گوساله بافت لطیف‌ تری دارد، بنابراین غذای شما در کمتر از ۲ ساعت آماده می‌ شود. برای شروع ابتدا تکه‌ های گوشت گوسفندی را با حدود ۴ لیوان آب و یک قاشق چای‌ خوری زردچوبه روی حرارت قرار می‌ دهیم تا گوشت نیم‌ پز شود.

در مرحله بعد، بِه را به قطعات مساوی خرد می‌ کنیم و به همراه پرزردآلو و آلو های برقانی به گوشت‌ های نیم‌ پزشده می‌ افزاییم. با ذکر این نکته که آلو های برقانی را حتما قبل از اضافه‌ کردن می‌ شماریم و سپس به ظرف اضافه می‌ کنیم.

بعد از اینکه مواد داخل دیگ به اندازه کافی پخته شدند، نوبت به اضافه‌ کردن برنج می‌ رسد. برنج‌ مان را که اضافه می‌ کنیم، باید منتظر شویم تا غذا کاملا جا بیفتد و بخش عمده آب آن کشیده شود. البته در این مدت باید حواسمان به اجاق باشد و چندین مرتبه غذا را به هم بزنیم تا مبادا ته بگیرد.

با پایان این مرحله، دیگ را از روی اجاق برمی‌ داریم، غذا را آرام آرام می‌ کوبیم و به‌‌ همان تعدادی که آلو برقانی به غذا اضافه کرده‌ایم، هسته از ظرف خارج می‌ کنیم تا مبادا موقع خوردن غذای نرم و لذیذ، هسته‌ ای زیر دندان کسی برود. محتویات دیگ را با گوشت‌ کوب کاملا ورز می‌ دهیم تا مخلوط و یکدست شود.

سپس نمک و شکر غذا را نیز به آن اضافه می‌ کنیم، بار دیگر روی حرارت قرارش می‌ دهیم و مرتب هم می‌ زنیم تا شکر هم به خوبی در غذایمان حل شود. میزان شیرینی یخمه ترش بنا به ذائقه افراد منزل می‌ تواند مقداری کمتر یا بیشتر باشد.

به‌جای شکر غذا هم می‌ توانیم از مقداری شیره خرما یا انگور استفاده کنیم. چیزی نمی‌ گذرد که یخمه ترش ما به مرحله سرو می‌ رسد. غذایی که باید به صورت گرم و همراه با نان سرو شود.

 

منبع: www.persianv.com

 

یخمه ترش اصفهان

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *