خلال پلو
خلال پلو یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.
مواد لازم:
برنج آبکش شده ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده قلقلی ۳۰۰ گرم
خلال هویج ۲۰۰ گرم
خلال پرتقال ۵۰ گرم
خلال پسته ۱۰۰ گرم
خلال بادام ۲۰۰ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
روغن حیوانی ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
روش تهیه:
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه و نمک مخلوط کرده کاملاً ورز دهید و از آن قلقلیهای کوچک تهیه کنید و در روغن تفت دهید.
سپس آنها را با نصف پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید.
در آخر برنج دم کرده را در دیس کشیده و روی آن را با خلالهای آماده و کوفته قلقلی تزئین نمایید.
تهیه خلال پرتقال:
۱۰۰ گرم خلال پرتقال را با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید پس از ده دقیقه جوشیدن آن را آبکش نموده و مجدداً با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. این عمل را سه مرتبه تکرار کنید و در مرحله چهارم ۲۰۰ گرم شکر را با ۱ پیمانه آب اضافه کرده و هنگامی که شربت کمی غلیظ شد شعله را خاموش نمایید.
بادامها را نیم ساعت در آب جوش خیس نموده و سپس با مقداری روغن سرخ کنید.
بهتر است به مدت نیم ساعت با ۳ قاشق گلاب خیس کرده و آن را سرخ نکنید و به همان صورت روی برنج استفاده نمایید.
میتوانید هویجها را آبپز کرده، سپس به سلیقه خودتان آنها را خلال کنید و با کمی روغن تفت دهید.
پیازها را نیز به صورت هلالی خلال نموده و در ظرفی که روغن داغ کردهاید، آنها را سرخ کنید. توجه داشته باشید که هرچه روغن بیشتر و حرارت کمی تند باشد، پیاز داغ شما عسلیتر شده و رنگ بهتری خواهد داشت. پس از سرخ شدن حتماً پیاز داغها را درون یک آبکش فلزی یا حوله کاغذی قرار دهید تا هم روغن اضافی آن گرفته شود و هم پیاز داغ برشته تر شود.
دیدگاهتان را بنویسید